فواید چایی سبز کیلویی برای سلامتی انسان و حیوانات مطالعات با استفاده از مدلهای حیوانی نشان میدهد که کاتچینهای چای سبز محافظت در برابر بیماریهای دژنراتیو را فراهم میکنند.
برخی از مطالعات نشان دادند که چای سبز دارای فعالیت ضد تکثیری بر روی سلولهای کبدی و فعالیت کاهش چربی خون در موشهای تحت درمان با کبد، و همچنین پیشگیری از سمیت کبدی و به عنوان یک عامل پیشگیرانه در برابر سرطان پستان پس از شروع است. کاتچین های چای سبز همچنین می توانند به عنوان عوامل ضد تومور و به عنوان تعدیل کننده های ایمنی در اختلالات ایمنی ناشی از تومورهای پیوندی یا درمان سرطان زا عمل کنند.
علاوه بر این، چای سبز، عصاره آن و ترکیبات جدا شده آن نیز در پیشگیری از استرس اکسیداتیو و مشکلات عصبی موثر بودند.
همچنین مصرف چای سبز با پیشگیری از بسیاری از انواع سرطان ها از جمله ریه، روده بزرگ، مری، دهان، معده، روده کوچک، کلیه، لوزالمعده و غدد پستانی مرتبط بوده است.
چندین مطالعه اپیدمیولوژیک و آزمایشات بالینی نشان داد که چای سبز (و چای سیاه و اولانگ به میزان کمتری) ممکن است خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن را کاهش دهد.
این اثر مفید به وجود مقادیر بالای پلی فنل ها نسبت داده شده است که آنتی اکسیدان های قوی هستند. به طور خاص، چای سبز ممکن است فشار خون را کاهش دهد و در نتیجه خطر سکته مغزی و بیماری عروق کرونر قلب را کاهش دهد. برخی از مطالعات حیوانی نشان داد که چای سبز ممکن است با کاهش سطح گلوکز خون و وزن بدن از ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب محافظت کند.
با این حال، همه این داده ها بر اساس جمعیت حیوانات میانسال است، نه جمعیت های مسن، که وضعیت تغذیه آنها بیشتر تحت تأثیر عوامل بیولوژیکی و اجتماعی-اقتصادی مرتبط با سن قرار دارد.
اثربخشی چای سبز در درمان هر نوع اسهال و حصبه از زمان های قدیم در آسیا شناخته شده است. کاتچین های چای سبز اثر مهاری بر عفونت هلیکوباکتر پیلوری دارند. اثرات چای سبز بر علیه ویروس آنفولانزا، به ویژه در مراحل اولیه آن، و همچنین بر علیه ویروس هرپس سیمپلکس نیز نشان داده شده است. علاوه بر این، وبر و همکاران. مشاهده کردند که عفونت آدنوویروس در شرایط آزمایشگاهی توسط کاتچین های چای سبز مهار می شود.